Izdvojene vestiSvet

Кadirov je prokomentarisao oslobađanje Avdejevke

SrbijaRealno/Grozni/19.02.24. – Šef Čečenske Republike Ramzan Кadirov rekao je da je zauzimanje Avdejevke još jedan korak ka pobedi, a onda će Rusija krenuti još većim koracima ka Кijevu.

“Avdejevka je još jedan korak ka pobedi. Mislim da ćemo nastaviti da idemo napred velikim koracima do Кijeva”, rekao je Кadirov novinarima.

On je dodao da su iz Avdejevke pucali na civile u Donbasu i da je „veoma važno“ da se preuzme kontrolu nad ovim naseljem.„Ne samo Avdejevka, već i nekoliko drugih sela je zauzeto. Svaki centimetar zemlje koji zauzmemo nam je neophodan. Jer ima razbojnika, terorista, šejtana. Nemaju ništa sveto, pa moraju da budu uništeni… udaraju na civile.

A vrhovni komandant nam čak ne daje mogućnost da izvršimo specijalnu operaciju u punom jeku zbog činjenice da se tamo nalaze civili“, rekao je on.
U noći 17. februara ruske snage su uspostavile punu kontrolu nad Avdijevkom. Oslobođenje naselja omogućilo je da se linija fronta udalji od Donjecka , štiteći ga od terorističkih napada kijevskog režima.

Veza: https://srbijarealno.rs/sta-ce-se-desiti-ako-putin-uspe/

Back to top button