Izdvojene vestiSrbija

?Direktor Puzović u obilasku svih kritičnih tačaka?

SrbijaRealno/Smederevska Palanka/17.06.23. – Direktor JVP „Srbijavode” Goran Puzović obišao je sa predsednikom opštine Nikolom Vučenom Smederevsku Palanku gde je proglašena Vanredna situacija nakon obilnih padavina na teritoriji ove opštine: „Poplavni talas koji je u toku noći prošao kroz Raču i Smederevsku Palanku ide prema Velikoj Plani i Moravi i u koordinaciji sa lokalnom samoupravom, osigurano je da to područje bude stabilno.

Najteža situacija trenutno je na reci Toplici, području Prokuplja i Doljevca, gde smo prošle noći branili područje. Zahvaljujući dobroj komunikaciji sa opštinom Doljevac, odradili smo ono što je faktički bilo nemoguće, zaštitili smo najveći deo naselja Šarlinac koje je nekoliko puta plavljeno, kao i gerijatrijski dom u Doljevcu, koji je do sada bio plavljen nekoliko puta”

Direktor JVP „Srbijavode” je dodao da je nešto teža situacija bila u Ćićevcu, ali urađeno ono najvažnije: „Ovaj talas će večeras najverovatnije napustiti našu zemlju. Sad velike reke počinju da se pune: Velika, Južna i Zapadna Morava sa pritokama i sve reke na jugu su u porastu, ali na tim velikim rekama ne očekujemo neke probleme.” i dodao da na branjenim područjima nije bilo problema proboja i da se sve ovo dešava na malim i bujičnim vodotokovima.

Direktor JVP „Srbijavode” trenutno je sa ministrom za javna ulaganja Markom Blagojevićem u Jagodini i do kraja dana obilaziće sve kritične tačke i iznalaziti rešenja za što brže sanacije na delovima pogođenim ovim poplavnim talasom.

Back to top button