Izdvojene vestiSvet

Neverovatno: 27 bombi kućne izrade iz Ukrajine preko EU

SrbijaRealno/Moskva/02.04.24. – Službenici FSB su zajedno sa carinicima zaustavili uvoz 27 bombi kućne izrade sakrivenih u pravoslavnim ikonama i crkvenom utvari iz Ukrajine u Rusiju preko Evropske unije, saopštila je specijalna služba.


„Ukupno, od tereta koji putuje na relaciji Ukrajina – Rumunija – Mađarska – Slovačka – Poljska – Litvanija – Letonija – Rusija, 27 improvizovanih eksplozivnih naprava kamufliranih u ikone i spremnih za upotrebu, 70 kilograma industrijski proizvedenog plastičnog eksploziva velike snage, Izvađen je 91 električni detonator i delovi metka za RPG-7“, saopštilo je Ministarstvo.

Počiniocu krivičnog dela određen je pritvor. Prema njegovim rečima, tovar sa eksplozivom se prevozio u Moskvu. Istražno odeljenje FSB za oblast Pskov istražuje krivični slučaj nezakonitog prenošenja eksploziva i eksplozivnih naprava preko granice od strane grupe lica po prethodnoj zaveri.


Obaveštajna služba je naglasila da će svi saučesnici u zločinu, uključujući građane drugih država, biti stavljeni na poternicu i procesuirani po ruskom zakonu. Načelnik odeljenja ECC Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije za Pskovsku oblast Dmitrij Belocerkovski rekao je da je plastični eksploziv velike snage koji se nalazi u ikonama – heksagen – jedan i po puta jači od TNT-a, prenosi Ria

Predlog: https://srbijarealno.rs/ovo-je-udar-na-reputaciju-saveta-sb-un/

Back to top button