Beograd

Novo nasilje u beogradskoj školi! Detetu gurali glavu u WC

SrbijaRealno/Beograd/05.10.24. – U školi “Bora Stanković na Banjici, nakon vršnjačkog nasilja, uveden je pojačan nadzor posle kog će biti doneta odluka o eventualnim sankcijama protiv učenika osmog razreda koji je “prvaku” gurao glavu u pisoar, piše portal Mondo.

Nasilje se dogodilo u toaletu škole na Banjici, a kako smo saznali, vrlo brzo se saznalo ko je učenik koji je u istom i učestvovao.

“Učenik osmog razreda je “prvaku” gurnuo glavu u pisoar, nakon čega su ostala deca, koja su se tu zatekla, hitno pozvala obezbeđenje. Nakon toga obavestili su i učiteljicu, a ona roditelje i direktorku”, rekao nam je jedan od roditelja.

Mi smo se ovim povodom obratili školi kako bismo saznali šta se desilo i kakvi su koraci preduzeti ovim povodom.

“Nakon što je slučaj prijavlljen, utvrđeno je ko je učenik koji je počinio nasilje. Održan je tim za zaštitu od diskriminacije, zlostavljanja i zanemarivanja, uključena pp služba, a prema proceduri obavešten i MUP. Svi su upoznati sa detaljima ovog događaja i, u skladu sa pravilima i procedurom, biće pokrenut disciplinski postupak protiv učesnika”, rekla je za MONDO direktorka škole Marija Latinović.

Kako saznaje Mondo, održana je i sednica saveta roditelja, kojoj je prisustvovala i majka učenika koji je pretrpeo nasilje. Ona je, na svoju inicijativu dosla i ispričala šta se desilo, a kako nam je rečeno, zahvalila se školi na brzoj reakciji.

Prema proceduri, pojačan nadzor se vrši četiri nedelje, a nakon toga će biti doneta odluka kakve sankcije će snositi počinioci.

Back to top button