Region

Абазовић и министри обишли ауто-пут: Следећи пут долазимо на отварање

СрбијаРеално/ПОДГОРИЦА/24.06.22. – Председник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић заједно са министрима обишао је приоритетну дионицу ауто-пута од Смоковца ка Матешеву.

У саставу делегације коју је предводио премијер били су потпредсједник Владе Ервин Ибрахимовић и министри Драгослав Шћекић, Мараш Дукај, Василије Лалошевић и Адријан Вуксановић.

Чланови Владе, предвођени премијером Абазовићем, обишли су командни центар на Пелевом бријегу и упознали се са објектима, опремом за управљање аутопутем, командним центром за праћење и управљање саобраћајем.

Делегације Владе састала се са главним извођачем радова ЦРБС приликом чега се разговарало о датуму отварања ауто-пута.

Председник Абазовић је истакао да је на ауто-пут дошао у пратњи неколико министара, али да следећи пут жели доћи са пуним саставом Владе на отварање 13. јула. У том смислу, премијер је навео да очекује да извођач до 5. јула прикупи сву потребну документацију за технички преглед и достави је најкасније до 5. јула, чиме би се створили неопходни предуслови за отварање 13. јула.

Представник ЦРБС компаније казао је да вјерује да ће уз додатне напоре свих чиниоца који учествују у његовој изградњи, успјети да одраде неопходне радње како би до 5. јула ауто-пут био спреман за пробни рад, а 13. јула за отварање.

Back to top button