Region

Абазовић: Криминалне организације су се стварале уз подршку одређених политичких структура

СрбијаРеакно/ПОДГОРИЦА/15.12 – Ако хоћемо да се окупимо око будућности ове државе као правне, морамо да имамо велика освежења у Тужилаштву и судској власти и да дистрибуцију правде доведемо на један већи ниво. Правда је систем спојених судова, указао је потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић током учешћа на Националном дијалогу о отпроности на организовани криминал и корупцију у Црној Гори.

Абазовић је истакао да је држава у борби против организованог криминала последњих годину дана урадила више него у последњих десет година и да су сви облици мафије нападнути од стране Управе полиције и АНБ-а.

„Кренули смо против мафије која ради са шљунком, а ускоро ћемо и са оном која ради са шумама. Више нема јавашлука нити да се криминалци и они који раде противзаконито осећају комотно. Против организованог криминала Црна Гора има резултате“, нагласио је потпредседник Владе.

Абазовић је констатовао да, првенствено због Тужилаштва, висока корупција остаје велики проблем за ову државу, напомињући да се криминалне организације у Црној Гори нису стварале саме од себе, него уз подршку одређених политичких структура и високих функционера Управе полиције.

Back to top button