Region

Абазовић на радној вечери са ЕУ парламентарацима

СрбијаРеално/ЦРНА ГОРА/05.11. – Европски парламентарци спремни су да пруже сву подршку како би успио реформски пут Црне Горе, указао је Абазовић након синоћне радне вечере са делегацијом Европског парламента, саопштила је Влада Црне Горе.

Радној вечери су, поред амбасадорке ЕУ у Црној Гори, Њ. Е. Kристине Оане Попе, као домаћина, и потпредсједника Владе др Дритана Абазовића, присуствовали посланици Европског парламента Владимир Билчик (ЕПП), Данијел Фројнд (Зелени) и Тајс Ројтен (С&Д).

Наводећи да је са ЕУ парламентарцима разговарао отворено, пријатељски и професионално о свим изазовима са којима се суочавамо, потпредседник Абазовић је истакао да је успех Црне Горе важан не само за нашу државу, него и регион, али и Европску унију.

Нагласивши важност политичког дијалога као механизма за решавање политичке кризе и деблокаде Парламента као предуслова реформи које нас очекују у области владавине права, Абазовић је нагласио да је Црна Гора, поред свих препрека, постигла завидне резултате у борби против корупције и криминала.

Како је саопштено, потпредседник Владе је ЕУ парламентарце упознао са историјском запленом кокаина у Црној Гори, ударом на шверцере дувана, хапшењем вођа транснационалних криминалних кланова, али и важношћу усвајања Закона о пореклу имовине који ће се убрзо наћи у Скупштини Црне Горе.

Back to top button