Region

Абазовић посетио ЕXПО 2020 у Дубаију: Оставимо се прошлости и хватајмо корак са савременим светом

СрбијаРеално/ДУБАИ/12.12 – Попредседник Владе Црне Горе Дртан Абазовић посетио је данас ЕXПО 2020 Дубаи и поручио да идејом еколошке државе, њеном поставком и афирмацијом можемо бити јако задовољни.

Абазовић и чланови његовог кабинета, заједно са генералним комесаром црногорског Павиљона ЕXПО 2020 Дубаи принцом Николом Петровићем, обишли су Павиљоне Уједињених Арапских Емирата, Kраљевине Саудијске Арабије, Швајцарске, Индије, као и Павиљон Бразила, гђе је нашу делегацију угостила министарка за људска права Дамарес Регина Алвес.

Абазовић је навео да су Уједињени Арапски Емирати из пустиње за само 40 година направили савремени центар свијета и да зато заслужују посебно поштовање. Он је истакао да Емирати поштују своју традицију али да се код њих свако осјећа добродошао, као и да су виђели да не могу сами, па су одлучили да читав свијет позову код њих.

,,Црну Гору треба градити по моделу отвореног друштва, као космополитску заједницу спремну да мијења своје навике и елиминише друштвене предрасуде. Након неколико важних састанака у протеклих 3 дана још сам већи оптимиста него раније. Оставимо се прошлости и хватајмо корак са савременим свијетом. “Пустиње” су само у главама људи, све остало се може надомјестити преданим радом, учењем и јасном визијом развоја”, закључио је Абазовић.

Back to top button