Izdvojene vestiRegion

Абазовић у Немачкој: Желимо променити имиџ ЗБ као синонима за високу корупцију, криминал и национализам

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.11 – Наша мисија је да променимо имиџ Западног Балкана као региона који је синоним за високу корупцију, организовани криминал и национализам. Регион треба нове политичаре који неће бити оптерећени вирусом деведесетих, указао је потпредседник Владе Црне Горе током радне посете Немачкој.

Говорећи на предавању у склопу Дипломатског салона у Савезној држави Баден-Виртемберг, Абазовић је истакао да Црна Гора има све предиспозиције да буде изузетно добра у промовисању европских вриједности и добре регионалне политике на Западног Балкану, нарочито имајући у виду да је држава која је најдаље одмакла у процесу приступања Европској унији. У том смислу, Абазовић је нагласио да је важно да ЕУ настави да подржава политику проширења, нарочито за земље Западног Балкана, речено је у саопштењу.

,,Потребно је да се Црна Гора усредсреди на квалитетне идеје и будућност, коју ће градити са новим људима, добром и позитивном енергијом, као и иновацијама у свим секторима”, назначио је Абазовић током главног предавања на овогодишњем Дипломатском салону.

Дипломатски салон окупио је еминентне госте и представнике политичке, економске културне и научне заједнице Савезне државе Баден–Виртемберг.

Back to top button