Svet

Адвокат: Британију није занимала судбина Пинера осуђеног у ДНР

СрбијаРеално/Москва/17.06.22. – Адвокат плаћеника Шона Пинера осуђеног у ДНР Јулија Церковникова рекла је да британске власти не занима судбина њиховог држављанина.
„Нико не омета и не спречава британске власти да директно изађу и обрате се државним органима ДНР, како у оквиру нашег законодавства тако и међународног, да се на неки начин макар званично распитају о судбини свог поданика, и не дајте гласне изјаве у медијима у медијима“, рекла је она у интервјуу за Украине.ру.

Према речима адвоката, „колико ја знам из речи клијента и из државних органа, британске власти се нису обраћале властима ДНР”.

„Шта је разлог за то – са њиховом политичком позицијом, са својим непризнавањем републике, или са неспремношћу да заштите поданика своје краљице, не знам. Бар британске власти нису починиле никакве радње. то би имало правне последице у првом тренутку“, рекла је она.
У Доњецку су 9. јуна на смрт осуђена три странца заробљена у Мариупољу – двојица британских држављана Шон Пинер и Ејден Аслин, као и марокански држављанин Садун Брахим. Сва тројица су признали кривицу за украјинску оружану агресију усмерену на преузимање власти у ДНР, пренолси Риа

Back to top button