Izdvojene vestiPolitika

Александар Вулин разговарао је у Москви са министром одбране Руске Федерације Сергејом Шојгуом

СрбијаРеално/МОСКВА/2.12. – Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас у Москви са министром одбране, генералом Армије Руске Федерације Сергејом Шојгуом о наставку сарадње две земље у области безбедности.

Министри Вулин и Шојгу сагласили су се да сарадња између Србије и Руске Федерације никада није била на овако висoком нивоу. 

Двојица министара са радошћу су констатовала да су се сви договорени пројекти из времена када је министар полиције Вулин био на челу Министарства одбране успешно реализовали и да ће тако бити и убудуће. 

Посебан допринос јачању сарадње између две земље, како су истакли, дали су председници Александар Вучић и Владимир Путин, чији су добри односи потврђени и на 19. по реду сусрету два председника, који је недавно одржан у Сочију и који је за резултат имао постизање енергетског споразума захваљујући коме грађани и привреда Србије имају довољне количине енергената и гаса по најповољнијим ценама, наводи се у саопштењу МУП-а.

Министар Вулин захвалио се министру Шојгуу на личном доприносу развоја односа снага безбедности две земље и нагласио да политика војне неутралности којој је Србија доследна, омогућава да та сарадња буде још интензивнија.

Министар Вулин захвалио се министру Шојгуу на поштовању суверенитета и интегритета Србије од стране Руске Федерације

Back to top button