Hronika

Алкохолисани држављани Србије направили инцидент у италијанској болници

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11 – После тешког инцидента у коме су угрозили пацијенте и особље болнице у италијанском граду на северу Италије, карабињери су ухапсили двојицу држављана Србије, од 34 и 27 година старости.

Како пишу италијански медији, инцидент се десио око 2 часа ујутру када су у болницу стигла два мушкарца у видно алкохолисаном стању, један од њих је имао повреду главе, били су бучни и понашали су се бахато те је медицинско особље је било принуђено да затражи интервенцију полиције Виљафранке.

Један од њих двојице, који је лежао на кревету зграбио је дефибрилатор и електрокардиоград и бацио га на земљу. Сумња се да је осим алкохола инциденту допринело непознавање италијанског језика, али упркос свему, медицинско особље је пружило сву неопходну негу, а опоравак је процењен на осам дана.

Али то их није извукло од одговорности за направљени хаос, с тога је дежурни тужилац јавног тужилаштва у Верони наложио хапшење, под сумњом да су одговорни за отпор и насиље и претње јавном функционеру, тешку штету и ометање јавне службе.

Back to top button