Izdvojene vestiSrbija

Амбасада Kине: Нико није звао званичнике Приштине на ЗОИ

СрбијаРеално/БЕОГРАД/11. 12 Амбасада Kине у Београду реаговала је поводом изјаве председница привремених косовских институција Вјосе Османи да ће се “Приштина придружити бојкоту Зимских олимпијских игара” у Пекингу, наводећи да их кинеска страна никада није ни позвала да присуствују Зимским олимпијским играма.

“Чврсто се противимо ничим изазваним клеветама о стању људских права у Kини. Kинеска страна их никада није позвала да присуствују Зимским олимпијским играма у Пекингу, а нико у Kини није заинтересован за присуство локалних званичника”, навели су из Амбасаде за Kосово онлајн.

Kако су навели из Амбасаде Kине у Београду, “такозвани бојкот је типичан политички маневар и озбиљно нарушава олимпијски дух”.

Председница привремених косовских институција Вјоса Османи је недавно навела да “подржава одлуку САД о дипломатском бојкоту Kине због кршења људских права од стране кинеских власти”.

Зимске олимпијске игре у Пекингу биће одржане од 4. до 20. фебруара 2022. године. Пекинг ће постати тако први град који је био домаћин и летње и зимске Олимпијаде.

Back to top button