Svet

Антиваксер Кенеди тражио од гостију потврду о вакцинацији

СрбијаРеално/ВАШИНГТОН/18.12 – Гости на празничној кућној забави америчког антиваксера Роберта Ф. Кенедија млађег, позвани су да се пре доласка или вакцинишу или тестирају на ковид-19, јер како је објаснио, он „није увек газда у сопственој кући“.

У разговору за Политико, који је писао о захтеву који је стављен пред госте забаве у Калифорнији прошле недеље, Кенеди је рекао да је за то одговорна његова супруга, глумица Шерил Хајнс.

Каже да није проверавано да ли су гости испунили захтев, односно да ли су вакцинисани или недавно тестирани негативно на ковид-19, пре доласка на забаву, преноси Гардијан.

Кенеди (67) је синовац председника Джона Кенедија и други син Роберта Кенедија, америчког државног тужиоца, сенатора Нјујорка и кандидата за демократску председничку номинацију, који је убијен 1968. године.

Млађи Кенеди је водио кампању о питањима животне средине, али је такође водећи теоретичар завере и противник вакцина, међу којима је и она против ковид-19, који је кривац за смрт више од 805.000 људи у САД и више од 5,3 милиона широм света, наводи британски лист.

Прошлог месеца, Кенеди је објавио књигу “Прави Ентони Фаучи”, у којој између осталог напада главног медицинског саветника америчког председника Джозефа Бајдена.

Раније ове године, Кенедијев налог је уклоњен са Инстаграма због дезинформисања о ковид-19, подсећа Гардијан.

Back to top button