Svet

Antonov: Zapad ugrožava svoju sigurnost podržavajući Kijev

SrbijaRealno/Vašington/26.10.22. – Ambasador Ruske Federacije u SAD Anatolij Antonov izjavio je da zapadne zemlje koje podržavaju kijevsku vladu ugrožavaju sigurnost, pa čak i živote svojih građana u pokušaju da oklevetaju Rusiju.

„Očigledno imamo posla sa potpunom atrofijom kritičkog mišljenja. U svojoj manijakalnoj želji da oklevetaju Rusiju i uzdignu Ukrajinu, zapadne zemlje su spremne da rizikuju bezbednost, dobrobit, pa čak i živote sopstvenih građana“, rekao je Antonov u intervjuu za Njuzvik komentarišuci navode da Ukrajina planira da upotrebi “prljavu bombu”, preneo je TAS S.

Prema rečima diplomate, nezavisni mediji i stručnjaci imaju odgovornost da svima otvore oči i ukažu na ono što se zaista dešava na terenu i rasvetle opasnost od zapadnih avantura koje vode do nepovratnih posledica i masovne smrti nevinih civila.

Načelnik ruskih jedinica za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Igor Kirilov rekao je u ponedeljak na konferenciji za medije da je rusko Ministarstvo odbrane pripremilo svoje snage da deluju „u uslovima radioaktivne kontaminacije“, jer poseduju informacije o spremnosti Kijeva da upotrebi „prljavu bombu“.

Informacije o navodnim planovima Ukrajine da upotrebi „prljavu bombu“ izneo je i Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Lavrov, koji je dodao da će Moskva to pitanje pokrenuti na Savetu bezbednosti UN.

Šojgu je u telefonskim razgovorima sa svojim kolegama iz SAD, Velike Britanije, Turske i Francuske, upozorio na pretnju iz Ukrajine.

Iz Vašingtona, Londona i Pariza saopštavaju da ne veruju tim informacijama, prenosi TAS S.

Back to top button