Društvo

Атанасковић на свечаности поводом 30 година пословања компаније „Бекамент“

СрбијаРеално/14.06.22.- Министарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић присуствовала је свечаности поводом 30 година пословања компаније „Бекамент“, отварању нове фабрике за производњу стиродура и пуштању у рад две нове производне линије у оквиру погона течног програма.

Атанасковић је истакла да је домаћа привреда мотор свеукупног напретка Србије, и додала да зато држава и сви програми Министарства привреде настоје да помогну домаћим привредницима како би инвестицијама, куповином опреме и адекватном радном снагом кроз школство са дуалним образовањем, људи у општини Аранђеловац и широм Србије своје снове остварили у својој земљи.

Министарка је оценила да је компанија „Бекамент“ амбасадор успеха проистеклог из партнерства домаће привреде и државе.

Атанасковић је подсетила на то да је подстицај Министарства привреде за компанију „Бекамент“ 2015. године за изградњу фабрике за производњу стиропора и набавку опреме за регално складиштење готових производа, омогућио реализацију пројекта који је 2019. године резултирао запошљавањем 70 нових радника и улагањем 3,9 милиона евра.

Министарство привреде обезбедилo је нов подстицај „Бекаменту“ за инвестициони пројекат „Изградња погона за производњу стиродур плоча на територији општине Аранђеловац“.

Реализација овог пројекта донеће 40 нових радних места, инвестицију од најмање седам милиона евра и очување радног односа за више од 530 запослених, најавила је министарка, и истакла да сви привредни субјекти у Србији имају упориште у стабилној држави као и институционалну подршку председника, Владе Србије и ресорног министарства.

Back to top button