Društvo

Атанасковић у Пожаревцу: Радимо заједнички на привредном развоју

СрбијаРеално /ПОЖАРЕВАЦ/ 15.12 – Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је данас Пожаревац, где се састала са градоначелником Сашом Павловићем, а потом посетила породичну фирму „MILAMI“ која се бави производњом дечије обуће.

Атанасковић је подвукла да је са градоначелником имала конструктиван разговор на коме су договорени конкретни кораци ка побољшању привредног амбијента у Пожаревцу.

Министарка је подсетила да је у Пожаревцу реализован пројект Санације и адаптације фасаде зграде здања Старог Начелства у Пожаревцу фаза I и II, која представља архитектонски јединствено здање.

„Разговарали смо и о будућим инфраструктурним пројектима, локална самоуправа ће припремити оно што је најважније за њихов град, превенствено мислим на Слободну зону. Поред тога, упознала сам их са програмима подршке за мала и средња предузећа за које могу да конкуришу“, казала је министарка.

Након обиласка фирме „MILAMI“, Атанасковић је навела да је ова фирма основана као породична радионица, а да је данас осликава модерна производња са више од 500 малопродајних објеката широм земље.
„Оно што је такође значајно је да су корисник колективног жига „Чуваркућа“. У овој и прошлој години користили су средства у оквиру програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме, као и ковид средства“, истакла је она.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић захвалио је министарки на посети и истакао значај подршке коју Министарство привреде пружа локалним самоуправама.

Власник фирме „MILAMI“ Бојан Мишић истакао је да је ово први пут да им је министар привреде у посети и навео да су средства која су добила у претходном периоду значајно поспешила и олакшала пословање.

Back to top button