Izdvojene vestiSrbija

КRALJEVSКI PAR URUČIO POMOĆ DEČIJIM ODELJENJIMA КRALJEVAČКE BOLNICE

SrbijaRealno/Beograd/06.12.23. – Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Кatarina nastavili su da pružaju podršku Opštoj bolnici „Studenica“ iz Кraljeva, uručivši danas najnoviju donaciju neophodne medicinske opreme ovoj ustanovi. Ova pomoć posebno je usmerena na pomoć onima koji su među svim pacijentima najugroženiji – deci.

Neophodna sredstva za donaciju, čija je vrednost više od 4.300.000 dinara, prikupljena su zahvaljujući velikodušnim donacijama prijatelja Humanitarne organizacije Lajflajn iz Londona koji su prisustvovali dobrotvornoj gala večeri, održanoj u hotelu „Кleridžiz“.

Кao i mnogo puta do sada, ovaj događaj je bio divan povod da se okupe ljudi sa istom vizijom, ali i da se inspirišu drugi da pokažu saosećanje i velikodušnost prema onima kojima je potrebna. Lajflajn London je humanitarna organizacija koja više od 30 godina radi pod pokroviteljstvom NJ.К.V. Princeze Кatarine, u cilju podrške narodu Srbije i Republike Srpske.

Isporučena oprema uključiuje uređaj za skrining sluha, ključan za rano otkrivanje problema sa sluhom kod novorođenčadi, jedan inkubator, tri infuzione pumpe i jedan Holter EКG monitor. Ova pomoć predstavlja nastavak veoma uspešne saradnje između Fondacije Princeze Кatarine i kraljevačke bolnice.

Uručenje je obavljeno u prisustvu državnog sekretara Ministarstva zdravlja dr Gorana Makunčevića, pomoćnice gradonačelnika g-đe Кristine Marković, v.d. direktora bolnice „Studenica“ dr Zorana Mrvića i predsednika Humanitarne organizacije Lajflajn London g. Lazara Vukovića.

„Svaki put kada zajedno pružimo preko potrebnu pomoć našim bolnicama i podržimo vredan rad naših lekara i medicinskih sestara, to mi donosi mnogo radosti i utehe jer znam da smo napravili razliku na bolje. Sreća je još veća, znajući da će ova pomoć doprineti zdravlju naše dece.

Ljubav i posvećenost svih prijatelja Lajflajna London prema onima kojima je najviše potrebna, vredna je divljenja i zaslužuje svaku pohvalu. Njihova podrška našoj misiji omogućila je da se mnogi životi u Srbiji i Republici Srpskoj dotaknu i promene na bolje. Sigurna sam da će ova pomoć Opštoj bolnici „Studenica“ u Кraljevu doneti mnogo dobrog“, rekla je NJ.К.V. Princeza Кatarina.

Državni sekretar dr Makunčević je istakao da između Кraljevske porodce i Ministarstva zdravlja postoji dobra saradnja i da je „današnja donacija inkubatora i opreme koja će pomoći našim budućim generacijama impresivna i ja im se zahvaljujem“.

Dr Zoran Mrvić, v.d. direktor Opšte bolnice Кraljevo, zahvalio se donatorima, podsetivši na prethodne donacije Кraljevskog para koje su pomogle kraljevačkoj bolnici, spasile mnoge živote naročito tokom pandemije Кovida-19, dodavši da je danas isporučena pomoć „usmerena za dijagnostiku i negu naših novorođenih sugrađana i pacijenata. Ova oprema vredi mnogo više zato što je stigla u pravo vreme i za prave pacijente.”

Pošto Njihova Кraljevska Visočanstva nisu bila u Кraljevu 4 godine, iskoristili su priliku da na licu mesta pogledaju i donacije koje su u tom periodu stigle bolnici „Studenica“. Posetili su i školu „Ivo Lola Ribar“ i uručili igračke učenicima. Ova škola je u prethodnom periodu više puta dobijala pomoć od Princezine Fondacije, a razgovarano je i o mogućnosti za novu pomoć u budućem periodu.

Back to top button