Izdvojene vestiSvet

Susret: Orban se sastaje sa Trampom 8. marta na Floridi

SrbijaRealno/Budimpešta/04.03.24. – Mađarski premijer Viktor Orban sastaće se sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom 8. marta na Floridi, izjavio je šef Orbanove pres službe Bertalan Havasi, a prenosi agencija MTI.

Orban je prošlog meseca podržao Trampovo nastojanje da se vrati u Belu kuću nakon predsedničkih izbora ove godine, a 23. februara je izjavio da se nada da će se Tramp vratiti u Belu kuću i da će doprineti da se postigne primirje u Ukrajini, navodi Rojters. Agencija podseća da je Orban odbio da pošalje oružje Ukrajini i da je kritikovao Zapad zbog uvođenja sankcija Rusiji. Orban je više puta pozivao na prekid vatre i okončanje rata u Ukrajini.

Rojters ocenjuje da Orban nema najbolje odnose sa administracijom američkog predsednika Džozefa Bajdena, uglavnom zbog odugovlačenja Budimpešte u vezi sa ratifikacijom članstva Švedske u NATO-u.

Posle dugog odlaganja, mađarski parlament je prošle sedmice odobrio članstvo Švedske u NATO-u, a sada je samo preostalo da taj zakon ove sedmice potpiše mađarski predsednik.

Preporuka: https://srbijarealno.rs/princeza-%d0%baatarina-povodom-svets%d0%baog-dana-sluha/

Back to top button