Ауторска права

Услови и правила коришћења сајта

Wеб сајт www.србијареално.рс је онлајн информациони и комуникациони сервис који је Новинска агенција СПМ д.о.о. Београд реализовала у сврху присуства на Интернету. Kоришћењем овог сајта или преузимањем материјала и документације са сајта, прихватате у потпуности услове и правила коришћења који су назначени у овом обавештењу. Уколико не прихватате било који од услова и правила коришћења, немојте користити овај сајт и не преузимајте материјале и документацију са њега.

Ограничено коришћење

Садржаји www.србијареално.рс wеб сајта у потпуном су власништву Новинске агенције СПМ д.о.о. Београд. Делови или цели wеб сајт не могу бити копирани, репродуковани, пренесени, публиковани или дистрибуирани без претходног писменог одобрења Новинске агенције СПМ д.о.о. Београд, изузев у случају преузимања информација и материјала и похрањивања на диск рачунара појединачног корисника ради личне употребе. Све робне марке и логотипи презентовани на овом wеб сајту заштићена су имена и у власништву Новинске агенције СПМ д.о.о. Београд и не могу бити коришћена на другим wеб сајтовима без писменог одобрења Новинске агенције СПМ д.о.о. Београд. Било која од робних марки или имена укључујући име Србијареално или Новинска агенција СПМ д.о.о. Београд. не може бити инкорпорирано у Интернет адресу без претходног писменог одобрења Новинске агенције СПМ д.о.о. Београд. Такође комплетан дизајн, идејна решења, као и програмски код су власинштво Новинске агенције СПМ д.о.о. Београд, свако копирање или приближно исти изглед биће пријављен и судским путем процесуиран.

Одрицање од права

Сви садржаји и све информације на сајту су постављене на увид јавности у што бољој намери и у циљу боље информисаности. Портал Србијареално не сноси одговорност за њихову тачност или евентуалну повреду неких других права, тако што већину информација користимо као посредници са других портала, друштвених мрежа, приватних сајтова и осталих информативних субјеката. Што се тиче садржаја, текстова, слика, и свих осталих делова портала Србијареално полаже пуно право на њихову измену у случају граматичких грешки или неких других проблема, без писмене обавести. А корисници су дужни да редовно читају ауторска права, тако да буду упознати са свим условима коришћења. Портал Србијареално не одговара за насталу евентуалну штету коришћењем портала, или било којег дела сајта или садржаја преузетог на Ваш рачунар, телефон или други уређај.

Ауторска права

Сва права портала Србијареално задржава искључиво Новинска агенција СПМ д.о.о. Београд као идејни творац и група која је развила пројекат Србијареално, за развој и промоцију Србије и њених потенцијала. Новинска агенција СПМ д.о.о. Београд у даљем тексту наводи све оно што улази под ауторска права. Kомплетан ауторски садржај, који укључује графичке, текстуалне, програмске и остале материјале, налази се под заштитом актуелног Закона о ауторским и сродним правима. У случају да желите да објавите неки од текстова са сајта или неки други садржај Србијареално, без обзира о којем се медију ради (електронски, штампани или Интернет медиј), обавезно је обезбедити претходно писмено одобрење Србијареално редакције. Поједине информације са сајта www.србијареално.рс могуће је преносити уз обавезно видно назначавање у адекватном облику о томе да је ” информација преузета са сајта www.србијареално.рс”, уз директан линк (хyперлинк) који води на www.србијареално.рс.

Техничка права

Употреба колачића (Цоокиес)

Kао и већина сајтова на интернету, наш сајт користи тзв. “колачиће” (у наставку Цоокие). Цоокие-ји су мали текстуални фајлови које Ваш Интернет прегледач (у наставку броwсер) чува на Вашем рачунару и који помажу да се идентификујете на wеб сајтовима приликом каснијих посјета. Цоокие-ји су јединствено додељени Вама и може их читати само wеб сервер у домену који је издао тај Цоокие. Kоришћење Цоокие-ја је стандардна пракса на Интернету и већина броwсер-а је подешена тако да аутоматски прихвата све Цоокие-је. Међутим, Ви увек можете одлучити да желите да престанете да их користите. Можете их једноставно ручно обрисати или свој броwсер посебно подесити за рад са Цоокие-јима. За ове процедуре погледајте документацију или Хелп/Помоћ секцију Вашег броwсер-а. На нашим сајтовима користимо Цоокие-је искључиво како бисмо Вам омогућили бољи квалитет интеракције са нашим сајтовима, за потребе статистичке анализе посећености и оптимизацију нашег оглашавања на интернету преко сервиса Гоогле Аналyтицс и Гоогле Адс. Датаљи о овим сервисима као и о могућностима Вашег подешавања се могу погледати на сљедећим линковима: www.гоогле.цом/аналyтицс/леарн/привацy.хтмл, www.гоогле.цом/интл/ен/полициес/тецхнологиес/адс/, www.гоогле.цом/адс/преференцес.

Сервер

Што се подршке и сервера тиче сајт ће бити доступан 24х/365 дана годишње. Постоји могућност привременог гашења или због техничких разлога да сајт не буде доступан али о томе ћемо обавјестити кориснике.

Остале информације

Уколико сматрате да је портал Србијареално повредио Ваша ауторска права, случај ће бити одмах размотрен, а спорни садржаји биће уклоњени одмах по евентуалном установљавању истинитости садржаја жалбе.

“Србијареално је непрофитабилног карактера, финансира се искључиво из властитих ресурса која су уложена у развој и унапређење самог портала”.

Жалбе пошаљите на маил: urednik@srbijarealno.rs