Svet

Авио-компаније отказују летове током Божића

YСрбијаРеално/ФРАНКФУРТ/24.12 – Најмање три велике авио-компаније отказале су десетине летова, јер је велики број летачког особља заражен ковидом.

Немачки авио-превозник „Луфтханза“ саопштио је данас да је отказао десетак дугих трансатлантских летова током божићних празника због „масовног пораста“ боловања међу пилотима, преноси агенција АП.

Отказани су летови за Хјустон, Бостон и Вашингтон.

Из те авио-компаније наводе да не могу да спекулишу о томе да ли су за то одговорне инфекције ковидом-19 или карантин, јер компанија није добила обавештења о врсти болести.

Путници су, како је саопштено, преусмерени на друге летове.

У САД, авио-компаније „Делта ерлајнс“ и „Јунајтед ерлајнс“ наводе да су морале да откажу десетине летова за Бадње веце због недостатка особља услед заражавања омикрон сојем.

„Нагли пораст броја случајева омикрона ове недеље имао је директан утицај на нашу летачку посаду. Као резултат тога, нажалост, морали смо да откажемо неке летове и обавештавамо клијенте пре њиховог доласка на аеродром“, наводи се у саопштењу „Јунајтед ерлајнса“.

Авио-компанија је навела да отказује више од 100 летова и да ради на промени резервација што већег броја људи.

Из „Делте“ поручују да су отказали око 90 летова за данас због могућности лошег времена и утицаја омикрона, након што је компанија „исцрпела све опције и ресурсе“.

Back to top button