Izdvojene vestiSvet

Авион са 13 путника заражених омикроном слетео у Хoландију

СрбијаРеално/АМСТЕРДАМ/28.11 – Холандске власти објавиле су да је 13 особа позитивно на варијанту корона вируса омикрон након што су у петак долетеле у Холандију из Јужне Африке.

Холандске здравствене власти саопштиле су да су на основу првих резултата тестирања, међу око 600 путника који су јуче с два лета стигли на амстердамски аеродром Схипол из Јужне Африке вероватно на десетине њих заражени корона вирусом. Према најновијим информацијама, ради се од 61 путнику.

Ти су путници изоловани од других путника у аеродрому због забринутости око новооткривеног соја корона вируса названог омикрон.

Када су у петак допутовали у Амстердам, путници из јужне Африке сатима су чекали у авионима те су потом тестирани на корона вирус због забринутости око новог соја.

“Путници са позитивним резултатом теста биће смештени у изолацију у хотелу у Схиполу или близу њега”, саопштиле су здравствене власти.

Холандска влада забранила је сва путовања из Јужне Африке у петак, а министар здравства Хуго де Јонге рекао је да ће сви путници који су већ на летовима морати проћи тестирање и карантену по доласку у Холандију.

У Европи је нови сој потврђен у Белгији, Великој Британији, Немачкој, Италији, Чешкој, а сада и у Холандији.

На нови сој се сумња и код једне особе у Аустрији, но још није потврђен.

Back to top button