Svet

Бајден брани економску политику док расте страх од рецесије

СрбијаРеално/Вашингтон/15.06.22. – Председник САД Џо Бајден бранио је данас на Kонвенцији федерације америчких синдиката одржаној у Филаделфији своју економску политику у тренутку када на Вол стриту расте страх од рецесије.

„Вол стрит није изградио ову земљу, средња класа је изградила ову земљу. Не желим више да скушам лажи о несмотреној потрошњи. Ми мењамо животе људима“, истакао је Бајден и додао да ако би инвестициони банкари ступили у штрајк, не би се много тога променило у америчкој економији, преноси Глас Америке.

Бајден је говорио пред око 2.000 чланова синдиката, лидера и државних и локалних званичника на Kонвенцији Америчке федерације рада и Kонгреса индустријских организација (АФЛ-ЦИО) која се одржава на сваке четири године и на којој се лидери синдиката договарају о стратегији будућих активности. Федерација обухвата 57 синдиката са чланством од 12,5 милиона радника.

Бајден је такође подсетио на редове за храну и затварање радних места за време мандата бившег председника Доналда Трампа и указао да је стопа незапослености данас на рекордно ниском нивоу.

„Kакав контраст. Обични људи су по цео сат чекали у реду да купе кесу хране, а Трампова политика створила је више милијардера него икада пре у америчкој историји“, истакао је Бајден.

Back to top button