RegionSvet

Bečić čestitao Milatoviću: Raduj se crna Gora

SrbijaRealno/Podgorica/02.04.23. – Diktator je pobeđen, ali borba za bolju budućnost Crne Gore se nastavlja samo sa ljudima koji žrtvu znaju da cene, a slobodu da slavi, poručio je večeras lider Demokrata Aleksa Bečić. Pokret Evropa sad je na osnovu prvih procena CeMI i CDT proglasio Milatovića za novog predsednika Crne Gore.

On je u drugom izbornom krugu sa 60,1 odsto osvojenih glasova ubedljivo pobedio protivkandidata, aktuelnog šefa države Mila Đukanovića. Bečić je rekao da je pobeda Milatovića temelj pomirenja, napretka i evropske budućnosti Crne Gore. “Raduj se narode Crne Gore! Gotovo je! Završena je jedna diktatorska era i politička karijera koja je trajala 35 godina. Ovo nije samo običan dan, već istorijski dan, dan kada smo kao jedan tim i jedna država odlučili da slavimo slobodu.

Kada se, kao neko ko se od svojih najmlađih dana borio protiv režima, osvrnem unazad, vidim decenije borbe, decenije tuge, decenije patnje, koje je naš narod pretrpio. I kada se setim svih tih trenutaka, setim se i svih ljudi koji su u tome učestvovali – onih koji su dali svoje živote, onih koji su dali svoju slobodu, onih koji su prebijeni, politički hapšeni, onih koji su prognani i ostavljeni bez posla”, saopštio je Bečić. Ovo veče je, kako je rekao, trijumf tih ljudi. “Njihova žrtva je naša inspiracija, njihova hrabrost je naša snaga, a njihovo nasleđe je naša obaveza. Vreme je da se setimo njih koji su sanjali ovaj dan, ali nisu doživeli da ga vide. Zato nijedan teret nije pretežak, nijedan diktator nije prejak, kad je iskrena i bezrezervna podrška Demokrata i onih koji su sanjali slobodu.

Dokazali smo, poručio je Bečić, da smo spremni da žrtvujemo sve što imamo, znajući da su male naše žrtve u odnosu na veliku i večnu slobodu Crne Gore. Ali ujedno i znamo da oni koji bi trebalo to najviše da cene, obično to ne učine. Zato je ponovio da su ovi izbori uspešno završeni, da je diktator pobeđen, ali borba za bolju budućnost Crne Gore se nastavlja samo sa ljudima koji žrtvu znaju da cene, a slobodu da slave. “Raduj se Crna Goro svih vera i nacija, jer su tvoji građani dobili mlade lidere koji će služiti tebi, i nikada više nećeš morati da se braniš od svojih predstavnika, podela, mržnje i ekstremizma. Pobeda Jakova Milatovića je temelj našeg pomirenja, napretka i evropske budućnosti. Sada je vreme da narod večno vlada, a Crna Gora da večno živi! Zaklinjem se da ću uvek biti veran ovom danu, ovom trenutku i ovoj slobodi. Časti mi”, zaključio je Bečić.

Back to top button