Svet

Bela kuća: Prikupljamo informacije o izveštajima o napadima dronova na Moskvu

SrbijaRealno/Vašington/30.05.23. – Sjedinjene Američke Države i dalje prikupljaju informacije o izveštajima o napadima bespilotnih letelica na Moskvu, saopštila je danas Bela kuća.

Vašington je ponovio da ne podržava napade unutar Rusije i da je usredsređen na pomoć Ukrajini da povrati svoju teritoriju, preneo je Rojters. “Videli smo vesti i još prikupljamo informacije o tome šta se dogodilo”, rekao je portparol Bele kuće. On je naveo da je Vašington „usredsređen na to da Ukrajini obezbedi opremu i obuku, koja im je potrebna da ponovo zauzme sopstvenu suverenu teritoriju”.

Ukazao je i na ruske napade na Kijev, koji je u maju 17 puta pogođen dronovima ili projektilima. Rusija je saopštila da su ukrajinske bespilotne letelice danas pogodile oblasti Moskve, gađajući delova grada u kojima borave predsednik Vladimir Putin i druga ruska elita. “Dve osobe su povređene u incidentima”, rekao je gradonačelnik Moskve. Putin je istakao da je današnji napad bio pokušaj da se uplaši i isprovocira Rusija i dodao da će protivvazdušna odbrana oko prestonice biti ojačana.

Back to top button