SvetTehnologija

Bivši NASA-in astronaut kaže da ima mnogo ruskih prijatelja

SrbijaRealno/Peking/24.04.23. – Bivši NASA-in astronaut Donald Alan Tomas rekao je u ponedeljak da Rusija ili Кina ne predstavljaju pretnju u pogledu istraživanja svemira, a takođe je napomenuo da bi voleo da vidi SAD u mirnoj saradnji sa svim zemljama u svemiru.


„Sve sam za miroljubive svrhe u svemiru. I to je ono što bih voleo da vidim. Video sam konkurenciju tokom svemirske trke, video sam saradnju. I više volim saradnju. Voleo bih da vidim Sjedinjene Države u mirnoj saradnji sa sve zemlje u svemiru“, rekao je Tomas novinarima na marginama kineske proslave Dana kosmonautike u Hefeju, kineskoj istočnoj provinciji Anhui. Prema njegovim rečima, iako postoje političke razlike među državama ovde na Zemlji, u svemiru svi rade zajedno i prijateljski su raspoloženi.
“SAD rade sa Rusima više od 30 godina na Međunarodnoj svemirskoj stanici. I dok smo politički raspoređeni na Zemlji, mi smo tim u svemiru”, rekao je Tomas.
Rekao je i da ima još mnogo prijatelja kosmonauta iz Rusije sa kojima održava prijateljske odnose.
“Ja ne predstavljam NASA ili vladu Sjedinjenih Država, ja sam istraživač svemira. I ne vidim Rusiju ili Кinu kao pretnju u smislu istraživanja svemira. Radujem se mirnoj saradnji sa njima u svemiru”, bivši astronaut rekao, prenosi Ria

Back to top button