DruštvoIzdvojene vesti

Благи пад заражених у односу на јуче

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 17.11 – У последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 18.016 особа, од којих је позитивно 3.600 док је, нажалост, 56 особа преминуло, а на респираторима је 254 пацијенат.

Подсетимо, јуче је од укупно 18.256 тестираних, њих 3.773 је било позитивно, док је нажалост 55 особа преминуло. На респираторима је било 267 пацијената.

Са трећом дозом сигурно се неће завршити имунизација против ковида 19 и већ у децембру вакцинисани у првом таласу масовне имунизације, требало би да приме – још једну дозу, тврди примаријус др Радмило Петровић.

Епидемиолог каже да би то заправо била прва ревакцинација (а не четврта доза), која ће се периодично понављати на шест до 12 месеци или у дужем интервалу. Испоставиће се, тврди др Петровић, да ће основна шема вакцинације бити измењена и подразумеваће три дозе.

“Вероватно би било боље да се и динамика вакцинације промени и да се друга доза прима месец дана после прве, а трећа шест месеци од прве” рекао је др Петровић, за “Вечерње Новости”.

У Србији, иако се у последње три недеље региструје пораст интересовања за имунизацију, више од 40 одсто одраслих још није примило ни прву дозу, а трећу је досад добило око 1,2 милиона грађана.

Back to top button