Svet

Блинкен одговара на молбу Зеленског: Нема санкција док „бомбе заиста не падају“

СрбијаРеално/Минхен/20.02.22. – Државни секретар Ентони Блинкен одговорио је на молбу украјинског председника Володимира Зеленског да САД и савезници уведу санкције Русији сада, пре него што она нападне Украјину, рекавши да ће САД наставити да имају дипломатски приступ са Русијом све док се „тенкови заиста крећу, авиони заправо лете, бомбе заправо падају“.

Током појављивања на ЦНН-овој емисији „Стање Уније“ у недељу, Блинкен је замољен да одговори на коментаре Зеленског у суботу на безбедносној конференцији у Минхену, где се украјински лидер заложио за глобалну акцију против Русије јер се чини да је спремна за непосредну инвазију.

„Не требају нам ваше санкције након што се бомбардовање деси, и након што ће на нашу земљу пуцати или након што нећемо имати границе или након што нећемо имати економију или делови наше земље буду окупирани“, рекао је Зеленски. „Зашто би нам онда биле потребне те санкције?

Блинкен је на ЦНН-у рекао: „Видите, разумем одакле председник Зеленски долази, али ове ствари уопште нису недоследне. Преноси Фокс њуз

Back to top button