Izdvojene vestiPolitika

Боцан-Харченко: Москва позива Приштину да настави нормалан дијалог са Београдом

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је да Москва позива Приштину да прекине своје неодговорно понашање и настави нормалан дијалог са Београдом.

„Сагласан сам да је разлог за застој дијалога између Београда и Приштине невољност привремених институција самоуправе на Косову да воде озбиљне разговоре. Полазимо од тога да бриселски дијалог, организован у складу са резолуцијом Генералне скупштине УН, има потенцијал који није искоришћен“, рекао је руски диипломата у интервјуу за магазин Корд.

Према његовим речима, важно је да фацилитатори и друге заинтересоване стране подвуку да вође Албанаца треба да испуне своје раније обавезе, пре свега, оне које се тичу формирања заједнице српских општина.

„Оглушавање о ову обавезу, штети самој Приштини и ми очекујемо да то схвате што је пре могуће“, поручио је Боцан-Харченко, пренела је Срна.

Он је рекао да покушаји Приштине да дестабилизује ситуацију, укључујући и рације локалних полицијских специјалних снага на северу Косова само стварају још више тензија.

„Жао нам је што они који доносе такве одлуке не разматрају њихове могуће озбиљне импликације“, каже руски амбасадор.

Back to top button