Izdvojene vestiSrbija

Bocan-Harčenko: Vučić rešen da problem na KiM razreši diplomatskim putem

SrbijaRealno/Beograd/30.05.23. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rešen je da diplomatskim putem reši problem na Kosovu i Metohiji, spreman je za pregovore, ali zaһteva neutralnost Zapada, izjavio je danas ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko posle sastanka s Vučićem.

”Rešavanje kosovskog problema Vučić u celini vidi isključivo uz pomoć diplomatije, i spreman je za pregovore. Istovremeno zahteva da se postigne zaista veća neutralnost Zapada, i što je najvažnije, poštenje Zapada”, rekao je Bocan-Harčenko za rusku televiziju ”Rusija24”. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandar Bocan-Harčenkom o najnovijoj eskalaciji nasilja nad srpskom zajednicom na Kosovu i Metohiji, obavestio ga o jučerašnjim dešavanjima i izrazio zabrinutost zbog ekstremnog nasilja i podmukle diskriminacije Srba, sa zebnjom da se situacija razvija u veoma lošem smeru, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Bocan-Harčenko je tom prilikom, kako se navodi u saopštenju, istakao da zvanična Moskva prati sva događanja i da će preneti sve informacije koje su mu danas predočene. On je istakao da Rusija razume svu delikatnost situacije i da primećuje porast agresivnosti Prištine, koja može da ima ozbiljne posledice. “Moskva ima najozbiljniji pristup u praćenju razvoja situacije i shvatamo da ovakav razvoj događaja može da izazove ozbiljnu krizu, čak eksploziju u celom regionu”, rekao je Bocan-Harčenko.

Back to top button