Izdvojene vestiPolitika

Borelj: Napravljen određeni napredak, ali je potrebno više rada

SrbijaRealno/BRISEL/27.02.23. – Evropski komesar za spoljnju politiku i bezbednost Žozep Borelj saopštio je da je večeras u Briselu na trilateralnom sastanku napravljen određeni napredak, ali da je potrebno više rada.

“Sporazum je pre svega za građane Kosova i Srbije. Sazvaću još jedan sastanak sa dvojice lidera tokom marta sa ciljem da se finaliziraju razgovori o Aneksu implementacije, na osnovu koje će se voditi faza implementacije sporazuma”, napisao je Borelj na Tviteru.

Danas je u Briselu održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, u kojoj su Borelj i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak održali najpre odvojene sastanke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a zatim i zajednički razgovor. Borelj je posle sastanka rekao novinarima da su se Vučić i Kurti složili da dalji razgovori o tekstu predloga EU za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine nisu potrebni i da će tekst predloga uskoro biti objavljen na sajtu EU.

Back to top button