Izdvojene vestiSrbija

Branbić danas otvara dvodnevnu konferenciju o ekologiji

SrbijaRealno/Beograd/07.12.22. – Premijerka Ana Brnabić otvoriće danas na Kopaoniku dvodnevnu „Regionalnu look up eko konferenciju“ koja će se na osam panela baviti temama zelenih tehnologija, obnovljivih izvora energije, cirkularne ekonomije, električnih vozila, novih načina gradnje, korišćenjem otpada kao goriva, energetskom efikasnošću i zelenim voodonikom kao energentom budućnosti.

Na otvaranju Konferencije će govoriti i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. Drugi dan konferencije otvoriće ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i mkinistarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović. Na panelima će govoriti ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, ministar građevinarsgtva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i mmkinistraka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Među učesnicima su stručnjaci iz regiona za navedene oblasti, investicioni savetnik za OIE Matjaž Ulcar iz Slovenije, savetnik za energetiku u Vladi Severne Makedonije Viktor Andonov, stručnjak za oblast zaštite životne sredine iz Hrvatske Viktor Simončić i profesor Srđan Todorović iz Republike Srpske. Osim njih, govoriće predstavnici Svetske banke, UNDP-a, kompanije „Ziđin“, nemačkob udruženja biogasnih postrojenja, profesori mašinskog, elektritehničkog, rudarsko-geološkog i rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu i drugi stručnjaci.

Back to top button