DruštvoIzdvojene vesti

“Бранитељи” мурала опет у Београду

СрбијаРеално/БЕОГРАД/10.11. – Група “бранитеља” мурала хашком осуђенику Ратку Младићу и вечерас се окупила на углу улица Његошеве и Алексе Ненадовића у Београду.

Вечерас нема полиције, али ни активиста који се залажу да се прекречи мурал хашком осуђенику осликан на стамбеној згради, јавља “Блицов” репортер са лица места.

За сада нема инцидената, а окупљени скандирају Ратку Младићу. Поред мурала су махом млади, група од око педесетак људи.

Донели су и озвучење одакле пуштају музику. Углавном стоје, разговарају, тако да ако је судити према овакавој слици, вечерас не би требало да буде инцидената.

С друге стране током синоћњег скупа на углу Његошеве и улице Алексе Ненадовића, окупили су се грађани и активисти који су желели да се мурал прекречи, док су са друге стране окупили појединци и десничарске организације које су желеле да тај мурал одбране.

Полиција је током целог јучерашњег дана дежурала на тој локацији како би, како је наведено, спречила потенцијалне сукобе, а у поподневним сатима приведена је и активисткиња Аида Ћоровић која је бацила јаја на мурал, након чега су се грађани, политичари и НВО у знак протеста окупили код мурала.

Синоћ је приведено шест особа, а против неких су поднете прекршајне пријаве.

И данас је атомосфера у центру Београда била узаврела. Током преподнева бачена је кофа креча што је, по сопственом признању, учинио члан СДПС Ђорђо Жујовић.

Њега је полиција након неког времена одвела, али не тако што га је привела, него да не би дошло до инцидената са групом младића који су му узвикивали док је разговарао са медијима да је “Младић херој” и “јунак”, уз подизање три прста.

Back to top button