Svet

Британска војска хитно послата у Естонију

СрбијаРеално/Лондон/25.02.22. – Британска војска је послата данас по хитном поступку на границу са Русијом, тачније у Естонију, јавља британски “Експрес”.

Министар одбране Велике Британије Џејмс Хипи потврдио је данас после подне да су додатне британске снаге послате у Естонију “раније него што је планирано”, са циљем да се тамо удвостручи присуство Велике Британије. Трупе ће бити стациониране на неодређено, како би се “умирио један од најближих НАТО савезника”.

“Kао додатак борбеној групи Kраљевског тенковског пука, који је у Естонији већ шест месеци, Kраљевска велшка група ће стићи у Естонију раније него што је планирано, како бисмо удвостручили број војника и те снаге ће тамо остати на неодређено”, казао је Хипи.

Он је додао да ће војници добити појачање у виду 12. Механизоване бригаде, што, према његовим речима, значи да ће Британија имати оклопну бригаду у Естонији, што ће умирити једног од најближих НАТО савезника Британије. Хипи је, између осталог, истакао и да влада планира да размотри све опције како би подржала Украјинце наредних неколико дана.

Back to top button