Izdvojene vestiPolitika

Брнабић: БГ одбор једногласан да Вучић остане на челу СНС

СрбијаРеално/БЕОГРАД/26.11 – Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да ће се сутра на Скупштини Српске напредне странке (СНС) бирати руководство странке, а да је у Београду, где је она повереник градског одбора напредњака, једногласно изгласано да Александар Вучић и даље буде председник СНС.

“Вучић жели да својим примером охрабри смену генерација, али ја мислим да сада није тренутак за то”, рекла је Брнабић гостујући на ТВ Пинк и додала да странка мора да остане јака како би завршила све послове који стоје пред њом.

Навела је да је за сутрашњу седницу Скупштине СНС урађен извештај грађанима у коме је представљено шта је све ова странка урадила откада је преузела одговорност за вођење земље.

Према њеним речима у извештају су подаци о броју људи који су нашли посао у великим компанијама које су дошле у Србију, затим преглед онога што је у Србији изграђено.

Она је ту навела Београд на води, Сава променаду и Савски трг који су потпуно изменили изглед дела Београда где се налазе.

Уочи данашњег представљања програмских начела СНС, премијерка је истакла да напредњаци имају јасну визију шта треба да уради до 2030. године.

Навела је да се у оквиру странке раде реформе у складу са циљем који је поставио председник Александар Вучић, а то је да се постепено иде у смену генерација.

У том смислу је навела да СНС има доста младих посланика, да има академију младих лидера и да много пажње посвећује родној равноправности, што за резултат има да жене воде неке општине и градове у Србији.

Back to top button