Izdvojene vestiPolitika

Брнабић: Година пуна изазова, али остварили смо све планирано

СРБИЈАРЕАЛНО/Београд – Премијерка Србије Ана Брнабић представила је данас резултате Владе у првих годину дана и нагласила да су четири приоритета била здравство, европске интеграције и реформе у области владавине права, економија и борба против организованог криминала уз оцену да је година била тешка, али да су постигнути изузетни резултати.

Брнабић је на конференцији за новинаре указала да је паралелно са пандемијом наступила и тешка економска криза у свету која се прелила и код нас, али да су поред свих изазова постигнути велики резултати.
Као тешкоће у протеклог години апострофирала је и нестабилност узроковану понашањем привремених институција у Приштини и велики део енергије и фокуса је усмерено на то уз огромну подршку председника Србије Александра Вучића.

Како је рекла сачувана су радна места, економија напредује, запосленост расте за разлику од земаља у Европи и свету, расту плате и пензије, започети су многи инфраструктурни пројекти, а настављени и реализовани они који су већ били започети.

Фото: Србија реално/Милош Рафаиловић

Према њеним речима здравство, у време тешке пандемије успело је да се ухвати у коштац са вирусом Ковид 19, изграђене су три нове болнице, у Београду, Новом Саду и Крушевцу.

Четири милиона доза Синофрам вакцина производиће се у првој фази у фабрици у Земуну, а студија ће показати које су вакцине најпотребније и за Србију и за извоз, како би се и оне производиле, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

Подвукла је да је Србија прва континентална земља која је набавила вакцине, и то све четири, а стиже и пета, и тиме је показала политичку и економску моћ.

Премијерка је говорила о борби против криминала и посебно обратила пажњу на хапшење Беливука и других криминалних група и побољшање опште безбедности грађана.

Као тим са председником Александром Вучићем учинили смо све да побољшамо економски живот грађана, што је био основни циљ, навела је Брнабић.

Премијерка се захвалила свим министрима на постигнутим изванредним резултатима.

Back to top button