Srbija

Брнабић најавила нове инвестиције у Овчар бањи

СрбијаРеално/ЧАЧАК/29.11 – Премијерка Србије Ана Брнабић посетила је данас Овчар Бању, новоизграђени амфитеатар и радове на тргу и Природњачком музеју, као и манастир Благовештење и реновиране железничке станице Овчар Бања на прузи Пожега-Чачак-Краљево-Сталаћ и у 2022. години најавила улагање од 500 милиона динара за наставак пројеката.

Брнабић је назначила да су до сада реализовани пројекти резултат заједничког рада министарстава и локалне самоуправе, као и да је у Овчарско-кабларску клисуру у претходној години уложено 185 милиона динара.

„Направили смо међуресорну радну групу и овако изгледа када заједно раде различита министарства у оквиру Владе, јавна предузећа, локална самоуправа и све институције у оквиру локалне самоуправе. Ми смо у 2021. години реализовали пројекте у вредности од 185 милиона динара у Овчарско -кабларској клисури. Завршили смо амфитетатар у Овчар Бањи, уређење пристаништа на језеру Међувршје, Железничку станицу Овчар Бања, приступне саобраћајнице до Каблара, паркинг код манастира Благовештење”, рекла је Брнабић.

Она је најавила и значајна улагања у овај предео изузетних одлика и у наредној години.

“У 2022. години смо буџетирали 500 милиона динара да наставимо пројекте. До краја године треба да завршимо Природњачки музеј у Овчар Бањи и паркинг. Капитална инвестиција у 2022. години је свакако изградња РХ центра у Бањи и измуљавање језера Међувршје, што је чак 40 милиона евра, то је пројекат који ће трајати две или три године и изузетно је важан за заштиту животне средине. Затим, водовод и канализација, стаклени видиковац на Каблару, први и једини такве врсте у Републици Србији, комплетан пут до Каблара”, казала је Брнабић.

Додала је и да је слична међуресорна радна група формирана и за југ Србије, за Коршумлију, Лебане, Медвеђу и Лесковац, како би се и тај предео изузетних одлика вратио на туристичку мапу Србије.

Она је такође нагласила да је изградња аутопута до Пожеге и ревитализација Овчарско-Кабларске клисуре заправо јединствен пројекат, који је плански рађен паралелно.

„Паралелно са изградњом аутопута морамо да урадимо нешто за Овчарско-кабларску клисуру, то је предео изузетних одлика, природно богатство првог реда Републике Србије. Аутопут ће нам омогућити потпуно измештање саобраћаја из клисуре. Желели смо да те две ствари радимо паралелно. Да када будемо пустили у саобраћај аутопут, покажемо шта смо све урадили и у клисуру”, закључила је премијерка.

Back to top button