Izdvojene vestiPolitika

Брнабић: Осећам одговорност због хаварије у ТЕ Никола Тесла

СрбијаРеално/БЕОГРАД/19.12 – Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да осећа одговорност због недавне хаварије у Термоелектрани “Никола Тесла”, али да не размишља о оставци, јер то у овом тренутку не би помогло решењу тог проблема.

Она је, у интервјуу за ТВ Прва, додала да и даље верује да је та хаварија последица саботаже.

“Осећам одговорност за све што се дешава у Србији, то осећам када имамо хаварију у нашем електроенергетском систему. У овом тренутку не размишљам о оставци, јер не видим како би моја оставка могла да помогне”, рекла је Брнабићева.

Премијерка је подсетила да смо у фебруару 2012. године имали рестрикције, али да смо заброравили.

“Биле су рестрикције у привреди, али нико није сносио одговорност и нико није чак ни питао за одговорност, јер тада нисте мали слободне медије. Данас имате медије који свакодневно питају ко је одговоран”, додала је премијерка Брнабић.

Она је рекла да ће на ред доћи и одговорност министара, али је указала да, кад год се постави питање одговорности ресорног министра, поставља се питање и њене одговорности као председнице Владе.

“Мој посао је да помогнем и радим да грађани имају струју и све што је потребно. Ја нећу причати у медијима о одговорности мојих министара, а да не причам и о својој одговорности”, додала је она.

Брнабићева каже да и даље мисли да је хаварија у термоцентрали “Никола Тесла” последица саботаже, што ипак не ослобађа одговорности људе у ланцу Електропривреде Србије.

“Мени је невероватно да су сви контролни механизми заказали, контролни механизми од копања угља, до стављања угља на депонију, где је неко морао да види која је количина ту јаловине, блата, до утовара тога… Чудно ми је да нико није запазио недељама пре и нико није рекао ништа ресорном министарству и државном врху”, истакла је она.

Премијерка је рекла да ће директор ЕПС-а поднети оставку чим ће успостави систем, јер не може сада када је тешко да оде, мора да помаже док се систем не успостави.

Упитана има ли Србија довољно струје, она је изразила уверење да ће снабдевање бити стабилно и да ће људи имати и струју и грејање.

“Ја гарантујем да ће тако бити ако буду све нормалне околности. Оно што видим у овом тренутку је да ће наш систем бити стабилан, обезбедили смо из увоза и не мислим да ће бити проблем”, додала је она.

Back to top button