Izdvojene vestiSrbija

Брнабић: Поморавље добра дестинација за инвестирање

СрбијаРеално/ЋУПРИЈА/26.11 – Након данашњег отварања фабрике индијске компаније “Матхерсон” у Цхуприји и још једне коју припремамо у Параћину, Поморавље ће се позиционирати као добра дестинација за инвестирање и привући ће нове компаније, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

На отварању фабрике у Ћуприји, која ће производити делове за ентеријер аутомобила као што су Ауди, Порше, БМW, Брнабић је поручила да Цхуприја и Поморавље имају нешто већу незапосленост од просечне незапослености у Србији и да је јако важно да у тај део Србије долазе инвеститори, јавља Тањуг.

Захвалила је представницима компаније “Мотхерсон” што су прихватили предлог државе да у том месту отворе нову компанију и на тај начин помогну у смањењу броја незапослених, и истакла да је уверена да ће бити пођеднако задовољни као и у пословањем у ПКЦ Групи у Смедерву.

“Када сам улазила у фабрику видела сам натпис: ”Поносни смо што смо део Србије”. И ми смо поносни што вас имамо у Србији, хвала вам на свему што сте урадили за моју земљу и што сте дали шансу Цхуприји”, поручила је Брнабић руководицима компаније “Мотхерсон”.

Back to top button