Izdvojene vestiPolitika

Брнабић: Потребно ставити фокус на први квартал наредне године

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је данас заједничкој седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) и Комисије за капиталне инвестиције на којој су анализирани постигнути резултати у привредним областима током 2021. године које утичу на БДП и разговарано о плановима за предстојећу годину.

На седници је констатовано да се ова година завршава као изузетно успешна година опоравка у односу на претходну, пандемијску, али да свакако треба посебну пажњу обратити на изазове који се очекују, а то је посебно енергетика, имајући у виду сложену ситуацију у Европи. Не треба занемарити ни чињеницу, наглашено је, да се не може у потпуности утицати и на преливање увозне инфлације из земаља у окружењу.

Премијерка Брнабић рекла је на седници да је неопходно ставити фокус на први квартал наредне године и на планирање капиталних пројеката вредних преко пет милиона евра.

Када је реч о инфлацији, очекује се њено благо повећање почетком године, али и повратак на планирани ниво током године, наглашено је на седници.

Министри, чланови Савета за координацију активности и мера за раст БДП поднели су извештај о реализованим пројектима и плановима за наредну годину.

Back to top button