Izdvojene vestiSrbija

Brnabić pozvala na skup “Srbija nade”

SrbijaRealmno/Beograd/25.05.23. – Premijerka Ana Brnabić poručila je večeras lideru Dveri Bošku Obradoviću da prestane da se nada da će doći na vlast, a da ga narod nije izabrao. Istovremeno je pozvala sve građane, kako je rekla, bez razlike na skup u petak 26.maja ispred Doma Narodne skupštine.

“U ovim teškim trenucima pozivam građane, bez ikakve razlike, da se vidimo u petak 26.maja, da se nađemo ovde na platou ispred skupštine, da se okupimo na skupu ‘Srbija nade’, da pokažemo jedinstvenu i snažnu Srbiju, nedeljivu, da nećemo pristati na deljenje našeg naroda i politizaciju tragedija koje su nas zadesile, da ćemo umeti da sačuvamo Srbiju od svega u teškim trenucima da pokažemo da Srbija ne sme da stane”, rekla je Brnabić u Skupštini Srbije.

Tokom polemike sa Obradovićem u delu sednice kada vlada odgovara poslanicima, Brnabić je rekla da se svako njegovo izlaganje svede na traženje tehničke vlade. “Čuli ste da se svako obraćanje svede na hoćemo vlast bez izbora. Nikakav problem nisu izbori, da podnesemo političku odgovornost, niti su protesti problem, ali vlast se menja na izborima”, rekla je Brnabić. Premijerka je rekla da nema ni policije na protestima, već samo kada neko pokuša da upadne u institucije.

“Kao kada vi pokušate kao poslanik da nasilno uđete u skupštinu u kojoj ste poslanik, napadnete policiju sa ostalim siledžijama koje ste doveli, koristite zastavu kao običan štap kako bi nasilno seli u klupe i na silu oteli vlast, ne od nas, nego od građana”, rekla je ona. Brnabić je kazala da su građani Srbije koji su učestovali na demokratskim izborima velikom većinom rekli koga žele da vodi Srbiju. “Vlast će se menjati na izborima. Nemoguće je, ali apsolutno je nemoguće i prestanite da se nadate I verujete da ćete biti vlast, a da vas narod nije izabrao”, rekla je Brnabić.

Back to top button