Politika

Брнабић: Протести су припрема за насилно рушење власти

СрбијаРеално/БЕОГРАД/4.12 – Премијерка Ана Брнабић изјавила је вечерас да блокаде саобраћајница широм Србије нису никакви еколошки протести, већ политичка окупљања која су припрема за насилно рушење власти.

“Шта је политичка идеја? Порука? Само против Александра Вучића! Нема плана, нема програма, нема идеје. Ово је припрема за дан после избора, ово је припрема за насилно свргавање власти”, изјавила је Брнабић за ТВ Пинк.

Премијерка је рекла да су у данашњим блокадама путева учествовали политичари из опозиције.

“Онда сте имали ту све политичаре из опозиције, Ђиласа, Маринику, Борка, Зеленовића, имали сте ове паткаре, Вулетића, Бастаћа, Цхута… Дакле, све сте имали. Опет, никакве везе нема са екологијом, чист политички протест, а посебно што сте имали политичаре који су били преко 10 година на власти и нулу су учинили за екологију”, рекла је Брнабић.

Брнабић је додала да људи из данашње опозиције у време када су били на власти нису водили никаквог рачуна о екологији, нису бринули о дивљим депонијама, нити су уграђивали филтере на фабричка постројења.

Она је, говорећи о блокадама саобраћајница у Србији, истакла да су људи који се представљају као еколози урадили све оно што нема никакве везе са животном средином.

Брнабић је том приликом скренула пажњу да су, како је рекла, лажни еколози зауставили саобраћај, али да су аутомобили радили све време, због чега су испуштали издувне гасове.

Говорила је и како смо данас имали прилику да видимо и бакљаду током које су лажни еколози загадили ваздух у престоници.

“Видели смо бакљаде, ви заустављате саобраћај, нико није гасио моторе, имате стотине аутомобила који испуштају гасове. Ово нема никакве везе са животном средином. Све што раде, начин на који се боре, загађује животну средину”, нагласила је Брнабић.

Додала је да је један од захтева који су се могли чути током блокада, био да се повуче закон о референдуму, али, како је истакла премијерка, не постоји власт која би то могла да уради, а да притом поштује државу и ради у складу са законом.

Бесмислено је, како је навела, да се изађе са захтевима и да се тражи нешто што не може никако да се уради.

Back to top button