DruštvoIzdvojene vesti

Брнабић: Размишља се да распуст почне 20. децембра

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25. 11 – Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас у Скупштини да ће се наћи најбоље решење и за испите за упис у школе, као и да ће Министарство просвете заједно са синдикатима и родитељима видети шта је најбоље што се тиче распуста.

На констатацију посланика Бранимира Јовановића из СДПС да су родитељи забринути колико су ђаци усвојили програм који им је намењен због онлајн часова, Брнабић је казала да је Србија на најбољи начин спровела онлајн наставу.

“Били смо једина земља која у 2020. није изгубила ниједан дан наставе јер смо од 2018. године кренули да уводимо дигиталне учионице. Били смо спремнији него друге дрзаве. Ми смо то радили да би модернизовали наше образовање, али како год та настава се не може поредити са физичким одласком у школу”, рекла је премијерка у Скупштини, где је одговарала на питања посланика, преноси Тањуг.

Због тога се тражи баланс, рекла је Брнабић, наводећи да су то тешке одлуке.

Kако је додала, један од разлога због којег се још размишља да ли да се иде на распуст од 20. децембра или не је управо тај, а други разлог је то што у великом броју школа још није завршено оцењивање.

“Трећи разлог за размисљање, да ли да урадимо како су лекари препоручили је тај што не знамо каква ће бити епидемиолошка ситуација, па је мозда боље да сачувамо то као резерву ако почну бројеви да расту”, рекла је Брнабић.

Back to top button