Izdvojene vestiPolitika

Брнабић: Резолуција ЕП одговор на отварање Кластера 4

СрбијаРеално/БЕОГРАД/17.12 – Резолуција Европског парламента је практично одговор хрватских европарламентараца и Виоле Фон Крамон на отворена четири преговарачка поглавља, односно Кластера 4, јер са тим не могу да се помире, рекла је данас председница Владе Ана Брнабић.

Оценила је да је поента тог документа политиканство, кроз пљување Србије и без проблема да се у томе покаже лицемерје.

Говорећи за ТВ Пинк, Брнабић је истакла да је 11 од 12 хрватских европарламентараца гласало за Резолуцију, у којој се наводи и проблем мурала Ратку Младићу у Београду, а онда је показала фотографије са скупа и обележја хашком осуђенику Слободану Праљку на Тргу Бана Јелачића у Загребу, уз мноштво хрватских застава

Како је рекла полиције, није било на блокади саобраћаја међународних путева у Србији, док су полиције неких земаља ЕУ оштро реаговале на сличне демонстрације у тим државама.

Она је навела да се у Резолуцији не помиње ништа од језивих изјава у медијима које су упућене представницима власти у Србији.

Брнабић је рекла да сматра да је неко из Београда писао Резолуцију.

Коментаришући спомињање судбине Чаушескуа у контексту власти у Србији, она је рекла да је редитељ Горан Марковић за своја дела добијао подршку и садашње власти и да би због тога могао да прође као колаборациониста.

Back to top button