Izdvojene vestiPolitika

Брнабић са Шивером – Признајемо успехе Србије и настављамо сарадњу у фармакологији

СрбијаРеално/БЕОГРАД/9.12 – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима компаније Merck Sharp and Dohme (МСД), а председник компаније за Европу и Канаду Сyрил Шивер изразио је задовољство показаном спремношћу наше државе и здравственог система у борби против пандемије КОВИД-19.

Према његовим речима, Република Србије је једна од првих земаља у Европи која је својим грађанима успела да обезбеди како вакцине, тако и најсавременије иновативне терапије за лечење SАRS-CОV-2 вирусне инфекције.

”Наше присуство данас је потврда да признајемо ваше успехе и спремност на сарадњу”, истакао је председник Шивер.

Премијерка Брнабић и представници МСД-а истакли су спремност на заједничку сарадњу, која ће се пре свега односити на промоцију имунизације, контролу малигних обољења и подршку дигитализацији здравства. Посебно је било речи о сарадњи у контроли и дијагностици малигних болести и спремности представника МСД да дају подршку иницијативама Владе Републике Србије.

Представницима компаније представљен је и пројекат изградње БиоКампуса, који ће бити један од највећих научно-истраживачких центара у Европи.

МСД је једна од водећих глобалних фармацеутских компанија која постоји већ 130 година у свету, а ове године обележава и 25 година рада у Републици Србији.

Састанку у Влади Србије присуствовао је и министар здравља Златибор Лончар.

Back to top button