Izdvojene vestiPolitika

Брнабић: Сви који послују у Србији морају да послују у складу са нашим законима

СрбијаРеално/БЕОГРАД/19.11. – Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је инспекција рада стално на терену, да је у среду наложено да се радници у фабрици Линглонг у Зрењанину изместе и имају боље услове, као и да ће Влада на томе инсистирати.

“Рекла сам већ једном и поновићу – сви који послују у Србији морају да послују у складу са нашим законима, укључујуђи и Закон о раду. Оно што није реду, могу да уверим све наше грађане да ће Влада и надлежне службе реаговати”, рекла је Брнабић за телевизију Б92.

Упитана да прокоменарише што се поводом ситуације у Линглонгу огласила европосланица Зелених Виола фон Крамон, Брнабић наводи да се она оглашава на све теме у Србији.
Према речима премијерке, Фон Крамон Србији спочитава борбу против једнострано проглашене независности Косова, лобира за нова признања Косова, а истовремено коментарише Линглонг и вијетнамске или кинеске раднике.

“Дакле, све што може да наштети Србији ви ту можете да нађете Виолу Фон Крамон”, рекла је Брнабић и додала да се Фон Крамон меша у унутрашње ствари у Србији и да учествује у изборној трци, у којој, како је председница Владе навела, има своје фаворите.
Брнабић је оценила да није исклучена могућност да су напади на фабрику Линглонг део организованих напада на кинеске инвестиције.

“У почетку је проблем фабрике Линглонг била заштита животне средине, сада су сви то заборавили и фокусирали се на раднике тамо, прекосутра ће бити нешто ново. То је зато што ће Линглонг бити највећа фабрика на простору бивше Југославије. И то је кинески инвеститор”, рекла је Брнабић.

Премијерка је поновила да су кинеске инвестиције у Србији посебно таргетиране, али је нагласила да сваки инвеститор мора да поштује законе Србије.

Back to top button