Izdvojene vestiSrbija

Brnabić: Vučić uspeo nemoguće sa zemljama koje su tvorci tzv. Kosova

SrbijaRealno/Beograd/20.02.23. – Predsednica Vlada Ana Brnabić izjavila je sinoć da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zahvaljujući pametnoj i mudroj politici, uspeo da održi dobre odnose i sa onim zemljama koje su tvorci tzv. Kosova. „Pametna i mudra politika – to ne može mnogo ljudi, ali može Aleksandar Vučić.

Uspeo je nemoguće, a to je da ima zemlje koje su rodile nezavisno Kosovo, a danas kažu dosta nam je ovoga i pozivaju se na Srbiju kao konstruktivnog partnera“, rekla je Brnabić gostujući na TV Pink. Kako je rekla, to nije palo sa neba, već je Aleksandar Vučić pre 10 godina osmislio koncept Zajednice srpkih opština i ugradio ga u Briselski sporazum. „Znao je da ćemo se mi u nekom trenutku za 10 godina držati tog koncepta , da će doći trenutak kada će to biti na stolu i da ćemo mi reći to je u redu, mi smo to raščistili, a sada da vidimo da Priština uradi svoje.

Znali smo da će to biti kamen spoticanja i da će to biti naša snaga i sigurnost i bezbednost Srba na KiM i da će Priština teško to ispuniti“, rekla je premijerka. Dodala je da je bilo izuzetno važno što je Vučić bio u Minhenu. „Imao je čitav niz sastanaka sa predsenikom Makronom, kancelarom Šolcom, ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Kleverlijem, Micotakisom, Boreljom, Lajčakom i drugima i mislim da je odradio dobar posao za Srbiju“, rekla je premijerka. Kako tvrdi, Aleksandar Vučić je čovek sa vizijom i 10 godina je radio na tome.

„Mislim da ni u jednom trenutku od 2012. kada je pobedio na izborima nije mislio da sa zemljama koje su promoteri kosovske nezavisnosti, kao što su SAD i Nemačka, može to da promeni, ali je gradio odnose na drugi način, privlačenjem investicija i postavljanjem Srbije kao kredibilnog partnera, kao zemlje u koju možete da se uzdate, zemlje koja sme da kaže ne, ali koja kada kaže da, to i uradi, ma koliko to teško bilo“, poručila je Brnabić. Ona je istakla da je prirodno da imate dobre odnose, ma koliko se politički ne slagali sa zemljom koja je najveći strani investitor u vašoj zemlji i čije kompanije zapošljavaju više od 80.000 ljudi.

Back to top button