Svet

Број погинулих у руднику у Сибиру порастао на 57, међу страдалим и спасиоци

СрбијаРеално/МОСКВА/26.11 – Број страдалих у експлозији метана у руднику угља Листвјажнаја у Кемеровској области, у југозападном делу Сибира, порастао је на 57, а међу погинулима има и спасиоца.

“Укупно 57 особа је погинуло, укључујући спасиоце укључене у потрагу и спасилачку операцију”, рекао је неименовани извор из руске службе хитне помоћи.

Због јучерашње експлозије метана у руднику угља,преноси Тасс, хоспитализовано је 50 особа, док још 13 особа добија амбулантну негу, према речима регионалног заменика министра здравља Виталија Кераскова.

“Укупно 63 особе затражиле су лекарску помоћ до 10.00 часова. Тринаесторо је добило амбулантну негу, а остали су одведени у четири регионалне болнице”, изјавио је Керасков.

Гувернер Кемеровске области Сергеј Цивиљов је изјавио да је 11 спасилаца хоспитализовано током спасилачке акције у руднику Листвјажнаја, где је, према прелиминарним подацима, раније дошло до експлозије метана.

“Један спасилац је хоспитализован са повредом лобање, а десеторо због тровања. Лекари процењују њихово стање као умерено до тешко”, изјавио је гувернер.

Према подацима руског Министарства за ванредне ситуације, у руднику је у тренутку инцидента било 287 рудара, а евакуисано је укупно 239 људи.

Полиција је задржала директора рудника, његовог заменика и надзорника тог подручја задуженог за катастрофе.

У том региону данас почиње тродневна жалост.

Back to top button