Društvo

Будите одважни – подршка ПКС младима у бизнису

СрбијаРеално/БЕОГРАД/7.12 – Чланови Секције за омладинско предузетништво Привредне коморе Србије, у оквиру иницијативе „Будите одважни”, подржаће четворо младих предузетника приликом регистрације бизниса и унапређења постојећег посла.

“Немања Топић и Славица Илић који планирају да почну сопствени бизнис у области архитектуре и дизјана односно козметике и мејкапа добиће помоћ и савете како да покрену посао у овим областима, а Милош Божиновић власник фирме „Као здравље“ и Драгана Војиновић власница „Мама бренда“ како да унапреде и побољшају пословање“, истакла је Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС.

Младим предузетницама и предузетницима обезбеђена је менторска подршка, бесплатан продајни и рекламни простор, банери на порталу који има преко 100 000 посетилаца месечно, помоћ при изради сајта за почетнике, као и СЕО оптимизације за оне који већ имају регистроване фирме.

Секција за омладинско предузетништво ПКС покренула је у октобру 2021. иницијативу „Будите одважни” са циљем да подстакне што већи број младих да започну сопствени посао, као и да конкретним активностима помогну развој постојећих бизниса младих предузетника.

„Бескрајно сам поносна на ове младе успешне људе који су се окупили у Секцији за омладинско предузетништво и спремни су да несебично помогну својим младим колегама да и њихови бизниси буду успешни. За свега неколико месеци од оснивања Секције за младе предузетнике ПКС придружио нам се велики број чланова, и сваки дан их је све више. Фокусирани смо на подршку и подстицаје младима да након завршетка формалног образовања започињу сопствени посао. На овај начин отварају се нова радна места, млади остају у својој земљи, што је заједнички циљ свих нас”, рекла је Симанић.

Позвала је младе да се прикључе иницијативи “Будите одважни”, представе своје идеје и планове. Ово је прва у низу иницијатива Секције за младе предузетнике ПКС, у наредном периоду у плану је и Самит младих Србије, као и велики број других активности које ће подржати младе људе у намери да се баве предузетништвом.

Back to top button