Izdvojene vestiSrbija

Чадеж: Инвестиције МК групе јачају Србију и регион

СрбијаРеално/КОПАОНИК/16.12 – МК група, великим улагањима у хотелски комплекс Гранд на Копаонику и другим инвестицијама, јача не само привреду и туристичку понуду Србије већ подстиче развој и запошљавање у Рашком округу, али и регионалну сарадњу у Југоисточној Европи, оценио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије (ПКС) на свечаности поводом завршетка реконструкције хотела Гранд у коју је МК група уложила 28 милиона евра.

Нема боље гаранције безбедности једне земље од јаке и стабилне привреде. Гранд хотел, по речима председника ПКС, није само феноменалан туристички објекат и врхунска услуга, већ много више од тога. „Овај комплекс који МК група води, доприноси повећању запослености и побољшању стандарда многих породица, ангажовању компанија, јачању сектора привреде везаних за пословање овог центра од индустрије намештаја до хране и пића. Све мале и средње компаније из Рашког округа заиста живе и просперирају захваљујући МК групи. Хвала још једном што развијате Рашку, Копаоник, целу Србију“, поручио је Чадеж.

Подсећа да је МК група, једна од највећих компанија у овом делу Европе, управо са Копаоника кренула у свој поход у освајање туристичког света у региону.

„Данас са 15 хотела у Словенији, Хрватској, Црној Гори, Србији урадила је нешто, што многи политичари у региону још не разумеју, а то је да направе јединствен регион, јединствену економију, једну компанију која заиста живи овај регион и живи у складу са принципима за које ми заиста желимо да се боримо. Ништа неће вредети да ли имамо седам, 10 или 15 милиона становника, уколико не почнемо да радимо сви заједно“, истакао је Чадеж. Примећује да је на путу према Копаонику видљив већи број шлепера и камиона него раније што је, како је рекао, за привреду добро.

Председник ПКС поручује да од људи, њихових енергија, лидерства и међусобних односа зависи потенцијал, развој и успех самих компанија и великих система. „МК група то све има и могла је да се развије захваљујући визионарству искусног и смелог председника компаније Миодрага Костића и једној новој иновативној енергији Александра Костића“, рекао је Чадеж.

Back to top button